Nyinstiftat arbetsgivarpris – Zana Panic med i juryn

Yrkesvägs utbildningsmodell bygger på att deltagare ska lära sig språket samtidigt som de är ute på arbetsplatser. En förutsättning är att arbetsgivare ser möjlighet till sin kompetensförsörjning och tar emot deltagare. För att uppmärksamma goda samarbeten har vi instiftat ett Yrkesväg-pris som ska delas ut till en offentlig och en privat arbetsgivare av Värmlands landshövding Georg Andrén. Juryn består av fem personer och först ut att presenteras är Zana Panic, vd för Procruitment i Karlstad.

Zana Panic, vd för Procruitment.

Pris för att uppmärksamma arbetsgivare

Yrkesväg använder en utbildningsmodell där språkundervisning integreras med andra samhälls-, arbetslivs- och yrkesintegrerade insatser. Deltagarna ska få möjlighet att lära sig språket samtidigt som de är ute på arbetsplatser.

Utbildningsmodellen förutsätter samarbete med arbetsgivare som ser en möjlighet till bidrag till sin kompetensförsörjning och vill ta emot våra elever på språktränings-, praktik- och APL-platser.

För att uppmärksamma arbetsgivare som har gjort detta på ett bra sätt har vi instiftat ett Yrkesväg-pris som ska delas ut till två arbetsgivare, en i offentlig och en i privat sektor.

Våra projektpartners har fått nominera arbetsgivare i sin kommun. Nu ska en objektiv jury bestående av fem personer utse finalister och vinnare.

Priserna delas ut av landshövding Georg Andrén i samband med en Yrkesväg-konferens på Karlstad CCC den 5 december.

Första jurymedlemmen – Zana Panic

Första jurymedlemmen att presenteras är Zana Panic, vd för Procrutiment i Karlstad.

Vad gör du på ditt jobb?

– Jag är vd för karriärbyrån Procruitment som förenar företag och människor inom IT, tech och engineering. Mitt fokus är att ge olika företag kraft att växa genom att rekrytera rätt människor till dem. På så vis utvecklas människor i sina yrkesliv likaväl som företagen utvecklas och når sina mål.

Varför tycker att Yrkesväg är ett viktigt projekt?

– Yrkesväg bidrar till mer lyckosam integration av nyanlända i Sverige. Ökade möjligheter till jobb och självförsörjning ger mening, bättre livskvalité och känsla av tillhörighet. Samtidigt löses företagens kompetensförsörjning med rätt kompetens! Yrkesväg stödjer inte bara enskilda individer, utan bidrar även till ett mer sammanhållet och ekonomiskt starkt samhälle.

Varför väljer du att ställa upp i juryn för arbetsgivarpriset?

– Jag tycker att arbetsgivarpriset är ett bra initiativ då goda exempel ska uppmärksammas och att fler arbetsgivare får upp ögonen för denna möjlighet!

Fler nyheter inom kort

Håll utkik här på webbplatsen och i våra sociala medier för fler nyheter om Yrkesväg-priset, jurymedlemmar och allt annat spännande som händer i Yrkesväg!